Kroonluchter Restauratie

Kroonluchter Restauratie

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER ONS RESTAURATIE PROCES

Sinds vele jaren restaureren wij antieke kroonluchters. Deze kroonluchters zijn veelal gemaakt van koper, messing of brons. Deze half edele metalen reageren met zuurstof, waardoor er een koperoxide laagje ontstaat en de kroonluchter er dof of soms zelfs groen uit kan gaan zien. Daarnaast kunnen er verbuigingen of breuken zijn ontstaan in de tijd.

Wij zijn dé specialist in kroonluchter restauratie van Nederland en België en wij kunnen iedere kroonluchter weer nieuw leven inblazen. Vele restauratieprojecten hebben wij op vakbekwame wijze mogen uitvoeren voor hotels, kerken, landhuizen en particulieren.

Naast kroonluchters restaureren wij ook andere antieke voorwerpen, zilverwerk en koperen voorwerpen. Hieronder geven wij u een impressie van de werkzaamheden die wij stapsgewijs uitvoeren bij het restaureren. Afhankelijk van het soort kroonluchter dat gerestaureerd moet worden doorlopen wij iedere restauratie volgens een vast patroon.

Kroonluchter restauratie in 9 overzichtelijke stappen

Kroonluchters restaureren is een vak dat wij systematisch benaderen. Alle stappen volgen elkaar op, waarbij de volgorde soms afhankelijk is van het type kroonluchter. Alles met als doel om het beste resultaat te bereiken en zo dé beste kroonluchter restaurator te blijven in Nederland en België.

1

Inspectie

Aan de hand van foto’s, video’s en een bezoek op locatie maken wij gezamenlijk een overzicht van de te voeren werkzaamheden. Afhankelijk van de wensen, stellen wij een scherpe offerte op voor de restauratie van de kroonluchters.

2

Transport

Het transport is een zeer belangrijk onderdeel van het restauratie proces. Dit dient met uiterste zorgvuldigheid te worden benaderd en verzorgen wij volledig indien gewenst.

3

Demonteren

De kroonluchters worden in de werkplaats (verder) gedemonteerd en alle onderdelen worden een voor een op beeld vastgelegd in het restauratie dossier.

4

Voorbehandelen en verwijderen oude Elektra

Met het demonteren van de onderdelen wordt alle oude elektra verwijderd. De oude fittingen en verteerde bedradingen vormen namelijk een risico voor kortsluiting en brandgevaar.

5

Lassen en/of solderen

Indien nodig worden alle breuken gerepareerd met lassen en/of solderen. Alle soorten breuken kunnen wij herstellen en weer in oorspronkelijk staat terugbrengen.

6

Polijsten

Afhankelijk van de mate van reparaties, beschadigingen of oxidatie, worden de onderdelen geslepen, geborsteld en in verschillende stappen gepolijst tot een glanzend resultaat!

7

Lakken (Optioneel)

Indien wenselijk kunnen wij een transparante laklaag aanbrengen om het oxidatieproces significant te vertragen. Hierdoor hoeft u de kroonluchter niet meer zelf te poetsen en blijft de schitterende glans jarenlang behouden.

8

Monteren en aanleggen Elektra

Bij het assembleren van de kroonluchter leggen wij altijd volledig nieuwe elektra aan, hierdoor bent u verzekerd van een lange levensduur van de kroonluchter. Voor kaarsenkroonluchters slaan wij deze stap uiteraard over!

9

Oplevering

Afhankelijk van de grootte van de kroonluchter assembleren wij de kroonluchter volledig in de werkplaats. Bij zeer grote projecten leggen wij vaak de laatste hand van het restauratie proces op locatie, na transport. Met als eindresultaat; dat er weer prachtige gerestaureerde kroonluchters aan uw plafond hangen!

Wilt u uw kroonluchters laten restaureren?

Wij zien er zeer naar uit om uw kroonluchters met vakmanschap en expertise te mogen restaureren. Zoals u heeft gelezen zijn wij enorm gedreven en gepassioneerd als het gaat om het restaureren van antieke voorwerpen; specifiek Hollandse kroonluchters, kristallen kroonluchters, koperen kroonluchters en antieke kroonluchters. Onze passie en liefde voor kroonluchters gaat ver en aarzel daarom niet om eens contact met ons op te nemen of om een offerte uit te vragen. Tot snel!